ET-session

Hvordan ved jeg om min hest har fordel ved eller glæde af Equine Touch?

Alt for ofte venter hesteejere til problemet viser sig for alvor, inden de indser, at hesten har brug for en behandling.

Hesten behøver ikke have et eksisterende problem for at høste af fordelene ved Equine Touch.

Regelmæssig vedligeholdelse med Equine Touch kan give hesten flere fordele, som ikke er afhængige af en eksisterende skade.

Regelmæssig vedligeholdelse med Equine Touch har en kraftfuld og preventiv virkning, og er en vidunderlig måde at holde hesten i form.

Nogle af de problemer, som mine klienter er kommet til mig med, er blandt meget andet korte skridt, stivhed i volte, refusering ved spring, hævede koder og meget mere.

Asymmetriske hove kan være en anden indikation på, om at hesten måske har et muskuloskeletalt problem.

Hestens skæve vægtfordeling kan påvirke hovens vækst, og kan fortælle om mulige problemer i resten af kroppen, som umiddelbart ikke kan ses.

En muskel på overarbejde eller en opspændt muskel kan i første omgang forårsage en generel stivhed. Lader vi tilstanden være ubehandlet, kan det føre til en overbelastning på det omkringliggende muskelvæv og ‘længere væk’, og føre til yderligere alvorlige skader.

Når muskler ikke bruges optimalt og ikke kan strækkes fuldt ud, skal ledbåndene kompensere for denne mangel på bevægelse, og dette fører til skader på ledbånene.

Ved at tage hånd om disse problemer på et tidligt tidspunkt, kan vi forebygge, at alvorligere skader opstår og vi kan give kroppen mulighed for at finde sin balance.

Et typisk forløb med Equine Touch

3-5 sessioner anbefales med 2-4 dage imellem – alt efter hvordan din hest har det.

Første session kan vare 1-1½ time. Efterfølgende sessioner ½-1 time.

Det er en god idé med vedligeholdelse af den opnåede balance med besøg fx hver 4-6. uge. Hesten bestemmer.

Sørg for at din hest er tør og striglet inden session. Din hest skal ikke træne eller på anden vis yde 1-2 døgn efter sessionen.

Du skal være til stede under hele sessionen.
NB! OBS! Har du mistanke om at din hest fejler noget, da kontakt dyrlægen først.

Da Equine Touch er som at skrælle et løg (dvs: der dukker ofte nye ting op ved hver session), kommer jeg kun ud til din hest, hvis vi laver en bindende aftale om tre sessioner. Som det hedder: “Miracles don’t happen over night”. Hesten skal have en chance for at tage imod behandlingen og hele mellem sessionerne.

Efter en lang pause åbner jeg nu op for Equine Touch-sessioner igen. Skal din hest have ET, ring eller send mig en mail og hør nærmere.

 

Introduktion og demonstration af the Equine Touch

ET demoSkal du tilrettelægge et socialt arrangement på pensionen/rideskolen/ sportsrideklubben eller er I nogle stykker, som gerne vil høre mere om hvad Equine Touch er, så kommer en Equine Touch Practitioner gerne ud og introducerer/demonstrerer the Equine Touch for jer. I kan stille spørgsmål undervejs og efterfølgende mærke hvordan ET føles på jeres egen krop.

Kontakt mig eller den Practitioner, som bor tættest på her.

 

Vil du høre foredrag og se demo, som allerede er planlagt, se kalender her.