ET’s historie

The Equine Touch blev grundlagt ved et tilfælde

The Equine Touch er udviklet af skotten Jock Ruddock, som tidligere bl.a. var fribryder på internationalt plan samt kropsterapeut, uddannet i bl.a. Aikido, Dynamic Qi, Bowen, Hypertone-X og Kinesiologi.

I 1996 begyndte Jock at udvikle sin egen og unikke behandlingsteknik (på mennesker) baseret på de forskellige principper han praktiserede. Han opdagede, at når han vibrerede musklerne i et forudbestemt mønster over specifikke punkter over hele kroppen, kom kroppen i en tilstand af dyb afslapning. Ud af denne cellulære og holistiske forvirring, som vi kalder medicinsk kaos, opstod der orden og klarhed, og der kom en tilstand af balance (homeostase) i kroppen. Efter omfattende studier og finjusteringer besluttede han at navngive teknikken Vibromuscular Harmonization Technique (VHT).

I 1997 holdt Jock et kursus i VHT og en af hans elever opfordrede ham til at behandle hendes hest med VHT. Fra denne spæde begyndelse i Aberdeen i Skotland er teknikken nu vokset og blevet verdensomfattende, og udøves i dag i 18 lande. Teknikken anvendes på heste af hesteejere, trænere, fysioterapeuter, osteopater, smede, veterinærer m.fl. på alle niveauer. Efter Jock traf sin nuværende hustru Ivana i 1999, udviklede og forfinede de teknikken, som de navngav The Equine Touch™.

Jock Ruddock blev sidst i 1999 inviteret til Tjekkiet for at undervise dyrlægerene på Brno Univer- sitet i Equine Touch. Hér mødte han Ivana, og de blev gift kort derefter.

Jock og IvanaJock og IvanaIvana Ruddock er dyrlæge og tidligere forsker og universitetslektor på Brno Universitet. Hun er medlem af AHVMA,  Ameri- can Holistic Veterinary Medical Association). I dag rejser hun og Jock verden rundt og underviser og videreudvikler denne unikke metode. Under Ivanas vejledning har de ført metoden til så høj en standard, at den, som den første komplementærmedicinske terapi for heste, er anerkendt af ICM (The Institute of Commercial Management) og BCMA (The British Complementary Medicine Association) i England. Desuden er kurserne og uddannelsen certificerede og akkrediterede ved det engelske uddannelsessystem.

Ivana har oven i dette udviklet the Canine Touch – det samme som the Equine Touch, bare til hunde. Se mere her.

Ivanas undervisningsteknik er beskrevet som entusiastisk og brillant. Roligt og metodisk svarer hun på næsten umulige spørgsmål ved hjælp af sit unikke kendskab inden for såvel veterinærmedicin som forskellige alternative metoder for både heste og smådyr. Hendes om sig gribende kendskab til hesten (inkl. hove, tænder, sadler samt andre elementer som påvirker og har effekt på hestens helbred og velbefindende) har ikke alene imponeret eleverne men også dyrlæger og professionelle hestetrænere over hele verden. Ivanas forskerbaggrund i hendes undervisning er decideret modsat og samtidig fuldstændig komplementerende til Jocks intuitive arbejde. Ivanas helhjertede engagement i at forbedre hestens livskvalitet har givet hende respekt, ikke kun som Practitioner og Instructor, men som vejleder og inspirator til alle hesteelskere, som ønsker at give deres heste et bedre liv.

Det siges om Jock og Ivana: ”Det mest unikke lærerteam inden for hesteterapiverden”.

Jock

 

Den 6. november 2011 tabte Jock Ruddock kampen mod kræften. Må han hvile i fred.