Eftertanker

Hei igjen Eva!

Nå har det gått enda noen uker siden vi var på ET-kurs. Jeg koser meg med ET, har nettopp utført to sessions på en distansehest som var blitt så stiv og uvillig etter et ritt hvor den hadde sklidd i en sving.

Den ble bedre etter en ET session. Fem dager etter første session merket eieren at det virkelig løsnet. Så tok vi andre session om kvelden femte dagen, og etter det har han vært helt som han pleier igjen. Er så utrolig gøy å se hvor forbløffende god virkning dette har 🙂

Ellers utfører jeg jevnlig ET på våre tre hester med supert resultat.

Under et langdistanceløb, som vi deltog i, fikk hesten vår en rask basic body balance i siste pause på sitt lange ritt. Etter det var hon som en ny hest, og gikk i mål sprek og fin med bare toppkarakterer i kortet sitt. Tidligere i rittet hadde hon litt nedsatt på ulike punkt, og fikk bemerket i siste etappemål at hon var sliten og noe stiv. Men det var som blåst bort da hon særdeles opplagt gikk i mål. En opplagt hest, som må bremses mot mål etter rigtig mange km. Takket være ET, det er jeg helt overbevist om!

Var litt usikker på hvordan ET ville slå ut under ritt, men da veterinærene i siste gate sa at hon var sliten og stiv, men eller ok, tenkte jeg at jeg bare måtte prøve en rask BBB på hon i pausen før siste etappe. Og jammen var det effektivt 🙂

Gleder meg til neste kurs i ET, dette må jeg lære mer om 🙂

_____

Hei Eva, og takk for en helt fantastisk weekend!

I dag har jeg “boblet over” her på jobb om mine fantastiske erfaringer på ditt kurs. Mange sier at jeg gjerne må trene på dem 🙂 for de syns det høres deilig ut! Så her er det mer enn nok av “villige tobente offer for min trening”.

Ei dame her har en gammel islandshest. I dag kom hun inn på mitt kontor og spurte om jeg kunne tenke meg å komme og se litt på den fordi den hadde endret sin oppførsel den siste tiden. Og da visste hun ingenting om at jeg hadde vært på ET-kurs denne helgen, det var bare fordi jeg har en del erfaring med hester generelt at hun spurte.

Gjett om jeg da fortalte om hva jeg hadde opplevd denne helgen! De ble hun veldig fasinert og vil mer enn gjerne at jeg øver meg i ET på hennes islandshest. Så jeg tror nok ikke det skal mangle på frivillige hesteeiere heller.

Dette blir spennende framover, jeg kan nesten ikke vente! Men har noen timer på kontoret å fullføre før jeg kan gå igang og øve, selvsgt først på mine egne hester 🙂 Tror de går hjemme på beitet og gleder seg allerede!

___

Hej Eva,

Jeg må lige fortælle dig om en hest, jeg mødte i går:

Mandag var jeg nede i den lokale rideudstyrsforretning for at sætte et opslag op, om at jeg søger heste til case stories, og samme eftermiddag bliver jeg ringet op af en pige, der gerne ville tilbyde sin islænder.

Hesten har tidligere været hårdt ramt af forfangenhed, og da jeg så ham, mindede han mig om et af dine ynglings udtryk fra weekenden (Red: Level 1-kursus): en pastaskrue!! Han gik, eller rettere sagt stod, ude på folden, og når han endelig bevægede sig krydsede forbenene og han flyttede måske bagbenene 20-30 cm frem – det var meget tydeligt at han var stivere end et bræt og meget meget øm.

For at gøre en lang historie kort, så fandt jeg allerede under brandingen problemer over hele hans krop: Varme, hårde muskler, ømhed…hans ejer var meget overrasket, da han lod mig løfte bagbenene på ET manér, for der havde været problemer med benløft, da smeden var der ugen før.

Basic body balance bekræftede alt jeg fandt under branding, og han fortalte tydeligt, når jeg udførte moves på ømme områder. Jeg besluttede at tilbyde ham hamstrings proceduren, da han tydeligt havde problemer med bagaktionen, og var hård som sten over krydset. Efter den stod han og strakte forbenene frem, mens han kiggede på mig og nikkede, som han ville sige “giv også lige dem her en tur”!! Han fik så også frontleg procedure, og selv om han ind imellem måtte sætte benet ned, så fik vi den fuldført i etaper (ikke ideelt men jeg var ikke i tvivl om, at han ville have jeg forsatte).

Efter endt session stod han næsten og sov, mens han tyggede og tyggede og…og så kom gabene!! Sådan stod han i små 10 minutter, også efter ejer havde taget tovet af ham, og da han endelig begyndte at bevæge sig igen, udbrød ejer: “Han er allerede mere fri i bagbenene!!” Og det var han – stadig en pastaskrue, men en lille smule mere fri i brugen af bagbenene. Ejer var så tilfreds med resultatet, at hun aflyser kiropraktoren, der var bestilt, og lader mig forsætte med ET sessions – og hun er også meget interesseret i at komme på kursus :o) Ind til da har jeg lovet at forsætte besøgene, også når de tre til casen er overstået, for der er ingen tvivl om, at her er en hest, der har brug for ET.

Det var vist det for nu, men vil lige gentage, at ET er hver en krone værd, som jeg kommer til at bruge på kurserne, og jeg håber også, at jeg en dag får mulighed for at takke Ivana og Jock personligt.

Knus fra

Anne-Marie, der er blevet hooked på ET!!
(Red: Anne-Marie deltog i Level 1-kursus to dage siden)
___

Jeg har et par gange set annoncer for metoden og tænkt, at jeg gerne ville høre mere om det, men så har jeg ikke gjort mere ved det. Desuden kan navnet for den uindviede forveksles med T-Touch – sådan var det i hvert fald for mig i starten. Sidste år kørte jeg sammen med min rideinstruktør til et arrangement på Sjælland (Natural Hoof Care og Paddock Paradise foredrag) og en af de øvrige deltagere var talte så varmt om Equine Touch, at jeg måtte prøve det og se, hvad det evt. kunne gøre for min hest. Da hun havde demonstreret det på min hest første gang, var jeg solgt, for aldrig havde jeg set min hest reagere så ekstremt på noget! Til sidst stod den nærmest og dinglede! Efter 3 behandlinger skete der rigtig meget for hesten, så jeg var meget imponeret over Equine Touch. Da Marie Louise nævnte, at hun ville værte et kursus i 2011, hvor jeg kunne lære at gøre det selv, måtte jeg bare være med, for mage til velvære hos hesten har jeg sjældent set! (At samme hest har haft massive problemer det sidste års tid, som gennem dyrlæge- og kiropraktorbehandlinger m.m. nu forhåbentlig er ved at være overstået, gør det jo kun mere interessant for mig at lære, hvordan jeg kan hjælpe den til at afbalancere sig selv bedst muligt.)
___

Gav en mega stresset, berøringsangst og menneske-skeptisk hest ET forleden, og den faldt i bogstaveligste forstand i søvn og sagde pænt tak til mig ved at putte hovedet ind til mig og så bare stå helt tæt. En helt ny hest!

Malou (Red: Level 2-studerende)
___

Bliss, 9 år og problem hest.

Bliss fik 3 behandlingere inden for små 14 dage. Fra første behandling, synes jeg at Bliss har reageret fint på behandlingerne.:) I starten var han ikke meget for at der var en fremmede der rørte ham. Der gik ikke længe før Bliss fandt ud at Merete (Red: Level 3 og meget snart færdiguddannet) var en person som ville ham noget godt. Tidligere løftede han altid hovedet højt, når jeg skulle strigle ham på det første stykke af hans hals/nakke. Det virkede som om han var lidt øm eller ikke syntes det var en behagelig berørning. Efter behandlingerne har Bliss ikke gjort modstand eller løftede hovedet. Han står mest med hovedet helt nede ved gulvet og nyder at blive striglet. Han slapper mere af nu end han gjorde før den første behandling. Der går længere imellem at han løber under press, og andre kan også trække Bliss med forsigtighed i hans grime, som før behandlingerne var helt uset.
Så alt i alt har det været en god oplevelse at få Equine Touch-behandlingerne.

 

Søs Larsen
___

Heimer, 13 år, eksemhest og islænder.

Fik 3 behandlinger inden for små 14 dage. Under den første behandling virkede det ikke som om Heimer tog imod, men det var meget overraskende efterfølgende. De efterfølgende 2 behandlinger slappede han meget af, og fik en hel del ryk i hele kroppen under behandlingerne. Heimer bliver redet mellem behandlingerne, og det, som var meste utroligt var at han lige pludselig kunne få sin bagpart med ind under sig i galoppen, tidligere tabte han sin bagpart som om den løb bag ham:) Hans hals var meget stiv inden behandlingerne. Den blev også mere blød og det blev nemmere at ride ham blødere efter behandlingerne.

Mht hans eksem er der flere faktorer. Inden Equine Touch-behandlingerne fik han nogle homøopatiske sprøjter, som skulle hjælpe på eksem. Jeg, som ejer, er overbevist om at ET-behandlingerne kombineret med medicinen har haft indflydelse på den eksem han har haft det sidste år. Han har haft eksem i flere år, men jeg har kun haft Heimer i et år. Heimer går ikke med eksemdækken i dag – han er en rigtig hest:) og han klør sig ikke 🙂

Der kom flere fremskridt hos ham, men han var stadig ikke på toppen. Han var faktisk en sølle hest, da jeg købt ham. Jeg har fået taget en fuld blodprøve på ham, og den har vist, at han ikke kunne bygge sine muskler op, så nu får han muskelopbyggende tilskudspiller, og allerede efter små 14 dage, har han fået en flot ryg, han bliver også trænet i longe. Før alle disse forskellige behandlinger gik Heimer bag sit eget spor, i dag går han næsten to hove over eget spor, så når vi starter at ride ham igen i hans tølt, er jeg sikker at hans tølt ligger lige for, for nu kan han bære sig selv.

De behandlinger, som Merete (Red: Level 3 og meget snart færdiguddannet) har givet Heimer, har været med til at han har kommet sig så hurtigt både fysik og mentalt, for han var meget død i sine øjne, og reagerede før behandlingerne ikke meget på menneskers berøring, men er nu en dejlig levende hest.

 

Kikki Silword
___

 

Nös, unghoppe på 5 år, meget umoden af sin alder og islænder.

 

3 behandlinger inden for små 14 dage. Nös var meget utålmodig under den første behandling, jeg kunne faktisk ikke få hende til at stå stille, hun gik omkring. Det Nös har fået ud af sine 3 behandlinger af Merete (Red: Level 3 og meget snart færdiguddannet)er, at hun slapper mere af, virker ikke så anspændt i sin ryg. Hun havde meget pas i sine gangarter, nu traver hun igen på folden, for den havde hun glemt, pga at hun på et tidspunkt var blevet trænet for meget og spændte op. Under de næste 2 behandlinger var hun stadig urolig, men fik små øjeblikke, hvor hun helt slappede af, ja det var helt vildt at se, for ved de sidste 2 behandlinger gabte hun helt op til 10 gange lige efter hinanden og lavede lyde der fortalte, at dette her var rart. Nös opleves nu som at hun hviler mere i sig selv. Hun har ridepause, så ridemæssige ved ikke ikke pt.

Oplevelsen af Equine Touch-behandlingere har været meget positiv.

Kikki Silword
___

 

Gletta, 9 å, hoppe, islænder.

 

3 behandlingere inden for små 14 dage. Gletta er en hoppe med STORT H, Gletta nød behandlingerne og slappede af mens hun fik behandlingerne. Da Gletta ikke er min hest, men en lille piges, kan jeg fortælle de observationer som jeg har observeret. Gletta er blevet en mere livlig og glad hest, ikke så meget hoppe som hun var tidligere. På staldgangen er hun mere rolig end hun plejer, står helt stille og accepter den berøring hun får. Glettas gangarter er også blevet mere frie, hendes skridt er blevet meget bedre, tølten er også mindre pasagtig, det var noget pigen har kæmpede en del med, men det er meget positivt nu. På folden er hun heller ikke så sur som tidligere. Som mennesker var vi meget påpasselige med at gå bag hendes bagpart på folden, men hun virker bare mere rolig i sit sind i dag.

Kikki Silword
___

 

Jeg har ET’et min hest og ved “areas of concern – Foreleg” reagerede hun ved at strække sit forben langt frem. Og hvor var hun træt bagefter.
Jeg har også lavet det på min mands nakke. Han blev lidt svimmel lige efter og han kunne slet ikke beskrive hvordan han havde det. Han sagde bare ”Hold da op! Nu har jeg ikke ondt i nakken mere! Og du rørte mig næsten ikke!”
___

 

Er lige blevet færdig med første session på min hest. Hvor er det fantastisk! Jeg er helt høj og min hest helt lykkelig J Tak for et super kursus.
___

 

Det går bare SUPER med de sessions jeg laver. Jeg ser i hvert tilfælde megen fremgang i hestene, selvom jeg bare er ”elev”…
En af mine veninders vallak er gået fra at være energiløs eller doven – som nogen ville sige – til nu at skulle starte Prix St. George dressur-klasser til foråret. DET er fedt. Han går ”flyvende” og har aldrig gået bedre som hendes træner siger.
___
Tusind, tusind, tusind tak for sidst. Det kan godt være han ikke har stået helt stille, men han har i hvert fald fået noget ud af det – han er blevet mere løs i kroppen og går mere fjedrende, men det bedste af det helle er at hans hævelse er faldet helt vildt! og hans ben er slet ikke vamt mere 🙂 så TUSIND TAK skal du have, du må ENDELIG sige til hvis du kommer over vores område en anden gang.
___

 

Tak for en super weekend! Sikken en øjenåbner…! Uha…hvor fedt…! Nu skal du høre… I går prøvede jeg ET af på en fjordhest, som jeg har masseret mange gange før… HOLD DA OP, hvor hun ”bare” reagerede helt vildt. Har aldrig set hende sådan før! Det var lige sådan, at jeg fik helt kuldegysninger og tårer i øjnene! Sikken en åbenbaring og en følelse af ”lettelse”…! Jeg var millimeter fra at ringe til dig, men skulle hente min datter, så jeg måtte vente med at dele oplevelsen med dig… Weekenden var – i forhold til min fremtid som hestemassør – en blanding af frustration, spænding, lettelse og åbenbaring. Ja, så jeg er kommet til den konklusion, at jeg ikke reklamerer mere med det ”gamle” massage og nu helliger mig ET 100%. Jeg KAN simpelthen ikke have hjertet med i den gamle massage mere… Ja, lidt af et dilemma… hmmm Sikke en weekend for mig…. og tak for det… 😉 I morgen får min elskede hoppe en ET-tur… jeg glæder mig helt vildt til at se hendes reaktion!

 

Jeg er klar til Level 2 når du er… Bare sig til! Jeg skal selvfølgelig lige øve i nogle uger 😉
___

 

I forbindelse med ET-kursus var min hest Drift demohest et par gange i løbet af 2008. Drift havde inden behandlingen været redet i 8 måneder og havde noget stivhed i lænden og nakken. Efter de første to demo’er ved Eva fik jeg positiv respons fra hesten, da jeg skulle have undervisning på hende igen. ET havde tydeligvis udbedret en del af stivheden og nakken. Hesten har stadigvæk en eller anden form for stivhed i krydset, men i langt mindre grad end tidligere. Jeg kan derfor anbefale Evas behandlinger, da de hurtigt giver nogle gode resultater på hesten.
___

 

I min søgen efter ny viden indenfor hesteterapi har jeg været så heldig, at blive bekendt med the Equine Touch! The Equine Touch er en helt fantastisk og anderledes form for terapi af hestens krop og sind. Metoden er stadig ny i Danmark, men meget anerkendt i udlandet af fagfolk, -dyrlæger mv… På baggrund af min nye, men spæde, viden inden for the Equine Touch har jeg valgt, at uddanne mig som Equine Touch Practitioner. Dette betyder, at jeg nu vil hellige mig the Equine Touch og derfor ikke udøver “den gamle terapi” længere. Jeg har bestået Level 1 og ser frem til Level 2 og 3 her i 2009… meget spændende …!
___

 

Min hest har fået sammenlagt to behandlinger med – desværre – alt for lang tids mellemrum. Ikke desto mindre har der begge gange været en, næsten uhyggelig, stor bedring at se OG mærke. Han er meget glad for behandlingen (står roligt og slapper helt af) og bagefter er han løs, smidig og flyvende. Sindsmæssigt vågner han også op og virker gladere. Så de allerbedste anbefalinger herfra!
___

 

Min hest bliver 19 til maj, og siden jeg tog min ET Level 1-kursus har jeg givet ham en BBB-session én gang om ugen, og en hel area of concern én gang om ugen (som regel onsdag og søndag). Han er som en helt ny hest! Han ser gladere og, er mere livlig, og bevæger sig mere frit. Og hans galop er forbløffende! En stor tak til Equine Touch J

___

 

En pige, som udøver VHT, skriver

 

Jeg har en klient, som svært ved at forstå og relatere til andre mennesker, da han led af iltmangel under fødslen. Desuden har han en skæv ryg efter en traktorulykke.

 

Han har fået sessioner hos mig i en periode, og jeg syntes ikke at der skete fremskridt. En mand, som har en skæv ryg efter en traktorulykke, har fået sessioner regelmæssigt hos mig. Jeg syntes ikke at der skete nogen fremskridt, og jeg bad Lyn og et godt råd. Hun foreslog, at jeg skulle arbejde på hans hænder og fødder først og slutteligt kroppen (i stedet for kroppen først, og hænder og fødder til sidst, red.).

 

Hans krop gennemgik en krise, han gik i panik. Men efter det var overstået har VHT ændret hans liv. Han kan bevæge sig uden smerter og hans medicinering er halveret. Han lider ikke af så meget indre stress som tidligere, og hans ben er hundrede gange bedre (de var i konstant smerte tidligere).

 

Han får nu en VHT-session en gang om måneden, og dette holder ham tip top.

 

Som kommentar til dette, er der en kollega, der spørger

 

Det er meget fascinerende! Hvori ligger logikken at arbejde med hænder og fødder først. Hvorfor har det virket så godt? Er det blot at introducere kaos på en anden måde, eller er det mere forbundet med meridianerne?

 

Til dette skriver Jo, som er lederen af VHT i England

 

Som svar på ovenstående spørgsmål bliver vi nødt til at kigge esoterisk på det her. Når vi stimulerer ekstremiteterne på energiniveau, forbinder vi med den kreative højre side af hjernen, hvor heling finder sted. Når vi arbejder med BBB (fundamentet af VHT, red.) begynder vi altid med den nedre del af ryggen efterfulgt af den øvre del. På den måde kommer vi i forbindelse med den kreative del af hjernen i ekstremiteterne. Denne metode er blevet brugt under healing de sidste 5000 år. Når vi arbejder på fødder og hænder, tvinger vi hjernen til at foretage nye forbindelser, som er meget virksomme og nyttige i forbindelse med et slagtilfælde og andre neurologiske tilstande.

 

I ovennævnte tilfælde, er den del af hjernen, som blev impliceret med hans ulykke, fik højst sandsynligt nedsat og/eller ringe stimulation, som bevirkede at den “sygnede hen”. AT arbejde med ekstremiteterne har givet et lille udbrud af aktivitet i vævet, hvorved nye forbindelser er opstået, som så til gengæld hurtigt har genoprettet det fulde netværk, deraf “krisen”. Mens dette er en meget simpel forklaring, er det egentlig meget mere kompliceret, da der også har været et frigørelse af traume eller angst eller andre følelser associeret med den oprindelige skade.

 

I teorien er alt dette meget godt, men vores primære fokus på hvorfor VHT, ET og CT virker må med sikkerhed være vores intention og integritet, alt andet er sekundært. Nedenstående video tor jeg mange af jer vil finde ikke kun interessant, men det understrege det højere aspekt af vores væsen.