Om mig

Fra kontormus til Equine Touch Instructor og Practitioner

Mit navn er Eva Lønborg. Mine første 12 år boede jeg i Angola og de efterfølgende 5 år vendte jeg hjem 14 uger om året. Derefter var det for farligt at vende hjem pga krigen, hvorfor jeg måtte blive boende i Danmark.

Hele mit voksne liv har jeg arbejdet på kontor. Jeg har altid været fysisk aktiv – blandt andet har jeg cyklet 20 km dagligt til arbejde, gået lange ture på 15-30 km, jogget dagligt og gået på fitnesscenter, og havde lige planlagt min pilgrimsfærd fra Frankrig til Santiago de Campostella. En dag vågnede jeg og kunne så godt som ikke gå. Jeg var med ét bundet til en stol og kom meget hurtigt til at savne udendørslivet og naturen. Som barn tilbragte jeg meget tid med heste, så det var meget nærliggende at søge i den retning, for at kunne finde vej ud i naturen igen. Min ven Lucas, en dejlig Nordsvensk Skovhest, og jeg fandt hinanden – og det ændrede mit liv radikalt. Der gik ikke lang tid før jeg fik et stort behov for at hjælpe ham og hans fæller på samme måde som han havde hjulpet mig.

Jock-working-3-200x300Jeg stødte på the Equine Touch på nettet og mailede straks til Jock Ruddock, som viste sig at være en virkelig ildsjæl. Da jeg kontaktede ham, underviste han Tjekkiet, og måtte tage på netcafé’er for at vi kunne holde vores dialog kørende.
Equine Touch er en blid behandlingsform, som er udviklet til at hjælpe og fremme heling af sygdom og skade, reducere smertespiralen, lede hesten mod balance (homeostase) og optimal funktionalitet, vedligeholde fitness og godt helbred samt højne hestens præstationer. Denne disciplin er meget blid og samtidig meget kraftfuld. Den arbejder på meridianbaner og akupunktur-punkter, men fokus er hestensbindevæv. At teknikken er så blid og kraftfuld fascinerede mig så meget, at jeg ikke var i tvivl om, at det var det helt rigtige at springe ud i.

Det viste sig, at ET ikke fandtes i Danmark, men at han årligt holder kurser rundt omkring i verden. Det mest nærliggende for mig på dét tidspunkt var Wales – og inden jeg fik set mig om var jeg i fuld gang med uddannelsen. Efter flere rejser til Wales, England og Sverige, sagde jeg min faste stilling op for at kunne fokusere 100% på at færdiggøre uddannelsen og senere nedsætte mig som selvstændig ET Practitioner.

Det følgende år opfordrede Jock mig til at tage uddannelsen som ET-instruktør, hvilket jeg tog imod. Sammen med ni andre fra Italien, New Zealand, England, Skotland og USA tog jeg til San Marcos, Texas, hvor vi gennemførte denne uddannelse.

Jeg tilbyder derfor undervisning i the Equine Touch.

Jock Ruddock og hans kone Ivana, som er dyrlæge og tidligere forsker og lektor på Brno Universitet, er meget åbne for udviklingen af the Equine Touch. Hvert år mødes de med ET-terapeuter og -instruktører fra hele verden, hvor alle parter deler ud af deres viden og erfaringer og derved fortsætter udviklingen af the Equine Touch.

Jock Ruddock gik til det evige østen i 2011.